woensdag 20 april 2011

energie

Energie, vraag eens aan tien bekenden van je wat voor hun het woord energie betekent....Het antwoord is in 80% van de gevallen iets met energie in je huis...(leveranciers, milieu, brandstof, besparing...etc.).

20% zegt energie van jezelf. Op dat laatse zit nu precies mijn energie... Vraag eens aan tien bekenden van je om te vertellen waar ze energie van krijgen als het om jezelf gaat. Vrijwel iedereen zegt eerst 'van leuke dingen doen met familie, vrienden etc.'. 'Van werk' noemt 25% dit als eerste....Op zijn minst interessant als je bedenkt dat je daar juist veel van je tijd (en energie)insteekt.

Vraag eens door....Waar krijg je energie van in je werk....daar moeten veel van mijn bekenden toch even over nadenken....Ligt niet helemaal direct voor de hand...., dus kost dat wat meer tijd. Het wordt anders als ik vraag waar je energie van wegloopt....Dan komen de verhalen, de roddels, de pijn.... Voor de hand liggend, toch? Want we worden ook sneller getriggerd bij slecht nieuws. Enfin kijk zelf eens komende tijd wat je nu echt energie oplevert in je werk en wat je energie kost. Leuk als je dat in mijn blog terug kan voeden.

Geen opmerkingen: